Hogyan vigyázzon a vesére?

0
1138

Vese gondozása elengedhetetlen, mivel a vesék az ürülékrendszerünk létfontosságú szervei. Legfontosabb funkciójuk a hulladéktermékek kiszűrése a vérünkből. Strukturálisan a vesék megegyeznek azokkal a babokkal, amelyek a gerinc mindkét oldalán, közvetlenül a bordák alatt találhatók. A kiegyensúlyozott diagram biztosítja a betegek, hogy elősegítse a gyors gyógyulás a vese.
A kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen az egészséges működését a vesék.

A diéta szabása a só és a zsírtartalom csökkentése érdekében a kulcs egy vesebarát étrendhez. Ezen felül könnyen emészthető folyadékok, kevésbé összetett fehérjék/ zsírok, valamint minimalizált nátrium/foszfor / káliumsók használata ajánlott.

Vesebarát étrend, természetes cukrok

Óvatosnak kell lenni az egyszerű (természetes cukrok) és az összetett szénhidrátok (mesterséges cukrok) fogyasztásával kapcsolatban. Például egy vesebarát étrend, természetes cukrok (mint a gyümölcscukor, méz stb.) a többi szénhidrátforrással együtt kell hozzáadni, amely lehet rostos étrend, gabona, gyümölcs és zöldség. Azonban a komplex szénhidrátok, mint a feldolgozott cukor (kemény cukor, üdítőitalok stb.) kerülni kell a kemény emésztés miatt.

Csak jó telítetlen vegetáriánus zsírt szabad hozzáadni az étrendhez, például olívaolaj, Canola olaj, napraforgóolaj, mogyoróolaj, kukoricaolaj, kókuszolaj, pálmaolaj stb. Az étrendi fehérje minősége és mennyisége is létfontosságú. Azt javasoljuk, hogy a normál fehérjebeviteli szintet lehetőleg az egészagyú kenyérből, túróból és hüvelyesekből nyert vegetáriánus fehérjét tartsuk fenn. Az optimális vesefunkció szempontjából a mikronutriensek, például az ásványi anyagok, mint a nátrium, kálium, kalcium és foszfor túlzott mennyisége is nemkívánatos.

Az alacsonyabb káliumszint elérése érdekében a gyümölcsöket (rendszeres mennyiségben), például őszibarackot, áfonyát, szőlőt, szamócát, körtét, cseresznyét, almát, bogyót, ananászt, szilvát, mandarint, görögdinnyét, narancsot, narancslevet, avokádót, nektarint, Kiwit, mazsolát, banánt, dinnyét, sárgadinnyét, sárgadinnyét, Mézharépát, szilvát és nektarint kell venni.

A vegetáriánus étrend

Ezen kívül a vesebarát étrend lehet brokkoli, káposzta, sárgarépa, karfiol, zeller, uborka, padlizsán, zöld, Viaszbab, saláta, retek, nyári Squash, hagyma, paprika, vízitorma, cukkini, sárga tök. Javasoljuk, hogy kerülje a spárga, avokádó, burgonya, paradicsom/paradicsom szósz, téli tök, tök, avokádó, valamint főtt spenót, hogy elkerüljék a vese problémák. Az állott élelmiszert szigorúan el kell kerülni, mivel toxinok és mikrobák keletkezését okozza, amelyek károsak a vesére.

Mesterséges ehető színek / ízek szintetikus vegyi anyagok, amelyek nehéz szűrni ezért szigorúan tilos. Megfelelő méret, az étel méretének szabásával, csökkenthetjük a túlburjánzást az ürülékrendszeren. Ne egyen közvetlenül az élelmiszer tartályból / élelmiszer-csomag. A megfelelő mennyiségű élelmiszer elfogyasztása érdekében ajánlatos egy adag ételt kivenni, majd a tartályt/élelmiszer-csomagot elrakni. Lassan egyél, és ne egyél, ha nem vagy éhes.

Megfigyelték, hogy körülbelül 20 percig tart, míg a gyomrunk azt mondja az agyunknak, hogy tele vagy. Ha túl gyorsan eszel, többet is ehetsz, mint amire szükséged van. A Nemzeti Vese-és Transzplantációs Intézet szerint a vesebetegségek már a 7. vezető halálok a filippínók között. Egy filippínó alakul ki krónikus veseelégtelenség óránként, vagy mintegy 120 filippínó per millió populáció évente.

A vízbevitel nagyon fontos.

Sok betegséggel ellentétben a vesebetegségnek nincsenek tünetei, amíg a késői stádiumban van. A betegség kezelése drága, amit nem minden ember engedhet meg magának. Még ha sikerülne is, az országunk vesedonorjai szűkösek. Ezért a megelőzés még mindig a legjobb ebben az időben. Vizsgáltasd ki magad. Ne várja meg, hogy beteg legyen, mielőtt úgy dönt, hogy egészségesen él. Ebben a Nemzeti Vese hónapban, Ismerje meg az 5 módja annak, hogy tartsa a vesék egészséges, valamint csökkenti a kockázatot a fejlődő vesebetegség.

Vízbevitel. A víz olcsó, néha még Ingyenes is, és kalóriamentes. Hidratálja az embert, normalizálja a szerveit, és kiüríti a szervezetében lévő toxinokat. Bár a vízfogyasztás függ az egyes személyek beépített és aktivitási szintjétől, valamint a földrajzi elhelyezkedéstől és a hőmérséklettől, a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy naponta átlagosan 11-15 pohár vagy 3 liter vízfelvétel javasolt.

Diéta. Nehéz lehet megváltoztatni az étkezési szokások, de kiválasztása az élelmiszer-bevitel határozottan javítja az egészségre. Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes gabonát és rostos ételt. Kerülje a sós ételt, mert megtartja a vizet, így megakadályozza a vesénket az élelmiszer szűrésében. A felesleges víz a szervezetben is növeli a vérnyomást, ami szív-vagy vesebetegséghez vezethet. Egyszerűnek tűnik, de halálos.

Azt is meg kell figyelni, nátrium-tartalom az élelmiszer eszik. A nátrium olyan ásványi anyag, amely természetes módon megtalálható az élelmiszerben, vagy amelyet a gyártás során adnak hozzá. A megengedhető nátrium fogyasztás minden személy számára, naponta, 575 mg vagy egy teáskanál körül. Ahhoz, hogy távol maradjon ettől, el kell kerülnie a feldolgozott vagy tartósított élelmiszerek fogyasztását, vagy túl sok sót kell tennie a házi készítésű ételekbe. Ha ételt vásárol a boltban, mindig ellenőrizze a címkét.