Hogyan kerüljük el a bőrrákot?

0
1756

A bőrrák a leggyakoribb rák Amerikában, évente több mint 5 millió embert kezelnek. Az összes állam közül Utahban a melanoma, a bőrrák leghalálosabb formája az új esetek száma a legmagasabb. A melanoma kockázata megduplázódik azoknál az embereknél, akiknél több mint öt napégés volt. Glen Bowen, MD, az Utah Health University Huntsman Cancer Institute intézetének bőrrákos szakértője elmagyarázza, hogyan kell megvédeni magát, és meghatározza az ABCDE bőrrák figyelmeztető jeleit: Biztonságosak a szoláriumok? Ha úgy gondolja, hogy a szolárium biztonságos módja az alapbarnulás elérésének, gondoljon újra. Az Egészségügyi Világszervezet a szoláriumokat az 1. csoportba tartozó rákkeltő anyagként sorolja fel – ugyanolyan szintű, mint a dohány.

Mielőtt belevetik magukat a melanoma prevenciós oldalán, vagy a bőrrák, itt van néhány tény, amit tudnod kell. Bőrrák a leggyakoribb típusú rák az Egyesült Államokban. Ultraibolya (UV) sugárzás a nap a fő oka a bőrrák. Az UV sugárzás szoláriumból vagy napozólámpából is származhat. A legveszélyesebb fajta bőrrák az úgynevezett melanoma. A jó hír? A bőrrák szinte mindig gyógyítható, ha időben megtalálják és kezelik.

Detect bőrrák korai

A közösségek, az egészségügyi szakemberek és a családok együtt dolgozhatnak a bőrrák megelőzésében vagy korai felismerésében.
Bőrrák a leggyakoribb formája a rák az Egyesült Államokban. Évente több mint 3,5 millió bőrrákot diagnosztizálnak több mint kétmillió embernél.
Minden évben több új bőrrák előfordul, mint a mellrák, a prosztata, a tüdő és a vastagbél együttes előfordulása. Az elmúlt három évtizedben több embernek volt bőrrákja, mint az összes többi ráknak együttvéve. Ötből egy amerikainak bőrrákja lesz élete során.

Most, hogy megértjük, miért kell megelőznünk, itt van kilenc dolog, amit tehetünk, hogy csökkentsék a kockázatát a bőrrák kialakulásának… és minél hamarabb elkezded alkalmazni ezeket az elveket, annál jobb lesz neked és a családodnak. Keresd az árnyékot, különösen délelőtt 10 és délután 4 között. Kerülje a napégést. Kerülje a cserzést és az UV cserzőfülkéket. Takarja be ruhával, beleértve a széles karimájú kalapot és az UV-blokkoló napszemüveget. Használjon széles spektrumú (UVA/UVB) fényvédőt, naponta legalább 15 SPF-fel. Széles spektrumú (UVA/UVB) fényvédőt használjon 30 vagy annál magasabb SPF-fel.

Alkalmazza 1 uncia 2 evőkanál a fényvédő az egész test 30 perc előtt megy ki. Újra két óránként, vagy közvetlenül úszás vagy túlzott izzadás után. Az újszülötteket távol kell tartani a napfénytől, hat hónaposnál idősebb csecsemőknél kell alkalmazni. Vizsgáld meg a bőröd tetőtől talpig minden hónapban. Keresse fel orvosát minden évben egy szakmai bőrvizsgálat. Ha abnormális növekedés vagy elszíneződés van a bőrén, vagy ha az anyajegy szabálytalan alakú vagy nagyobb, mint egy ceruza radír, kérdezze meg orvosát – mert a korábbi bőrrák kimutatható, annál jobb lesz.

Mielőtt belevetik magukat a melanoma prevenciós oldalon vagy a bőrrák, itt van néhány tény, meg kell tudni. Bőrrák a leggyakoribb típusú rák az Egyesült Államokban. Ultraibolya (UV) sugárzás a nap a fő oka a bőrrák. Az UV sugárzás szoláriumból vagy naplámpából is származhat. A legveszélyesebb típusú bőrrák az úgynevezett melanoma. A jó hír? A bőrrák szinte mindig gyógyul, ha időben megtalálják és kezelik. A közösségek, az egészségügyi szakemberek és a családok együtt dolgozhatnak a bőrrák korai megelőzésére vagy kimutatására. Bőrrák a leggyakoribb formája a rák az Egyesült Államokban. Évente több mint 3,5 millió bőrrákot diagnosztizálnak több mint kétmillió embernél.

Minden évben új bőrrákok fordulnak elő,

Minden évben újabb bőrrák fordul elő, például mellrák, prosztata, tüdő és vastagbél. Az elmúlt három évtizedben több embernek volt bőrrákja, mint az összes többi ráknak együttvéve. Ötből egy amerikainak bőrrákja lesz egész életében. Most, hogy megértjük, miért kell megelőznünk, itt van kilenc dolog, amit tehetünk, hogy csökkentsük a bőrrák kialakulásának kockázatát és minél hamarabb elkezded alkalmazni ezeket az elveket, annál jobb lesz neked és a családodnak. Keresd az árnyékot, különösen délelőtt 10: 00 és délután 4: 00 között. Kerülje a leégést. Kerülje a cserzést és az UV cserzőfülkéket. Takaró ruhával, beleértve a széles karimájú kalapot és az UV-blokkoló napszemüveget.

Használjon széles spektrumú (UVA / UVB) fényvédőt legalább napi 15 SPF-fel. Széles spektrumú (UVA / UVB) fényvédő használata legalább 30 SPF-fel. Alkalmazza 1 uncia (2 evőkanál) a fényvédő az egész test megy ki 30 perccel korábban. Ismét két óránként, vagy közvetlenül úszás vagy túlzott izzadás után. Az újszülötteket a naptól távol kell tartani, és hat hónaposnál idősebb csecsemőknél kell alkalmazni. Minden hónapban ellenőrizze a bőrét tetőtől talpig. Keresse fel orvosát minden évben egy szakmai bőrteszt.Ha abnormális növekedés vagy elszíneződés van a bőrén, vagy ha az anyajegy szabálytalan alakú vagy nagyobb, mint egy ceruza radír, kérdezze meg orvosát – mert a korábbi bőrrák észlelhető, annál jobb lesz.

Bőrrák az egyetlen leggyakoribb formája a rák-ez hatással körülbelül 1 5 amerikaiak egy bizonyos ponton az életükben. Bárki kialakulhat bőrrák, függetlenül az öröklődéstől, kockázati tényezőktől és életmódtól. Vannak azonban bizonyos markerek, amelyek miatt az egyik valószínűbb, hogy szenved a rák a jövőben.Kap egy diagnózis a bőrrák lehet nagyon ijesztő,de fontos, hogy maradjon szinten élén. Amellett, hogy nagyon gyakori, ez is nagyon kezelhető – különösen, ha korán fogott. A bőrgyógyász segíthet, hogy dolgozzon ki egy tervet, hogy kezelje a rák kockázatát.

A bőrrák kialakulásának kockázati tényezői

Kockázati tényezők a fejlődő bőrrák. Statisztikailag, a rák nagyobb valószínűséggel fordul elő egyes egyéneknél. Lehet, hogy nagyobb a kockázata a ráknak, ha: Természetes, hogy világos a bőröd. A családjában előfordult bőrrák, különösen a melanoma. Gyakran napozott, vagy meleg / trópusi éghajlaton élt. Van egy története a szolárium vagy bódék használata. A bőr könnyen éget, vagy pirossá válik a nap expozíció.Sok anyajegyed van. Hogyan enyhítsük a bőrrák kockázatát? Lehetetlen garantálni, hogy soha nem alakul ki rák. Bármely életkorban előfordulhat, és a test bármely pontján megjelenhet. Vannak azonban bizonyos lépések, amelyek segítségével megkísérelheti csökkenteni vagy csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát. Ezek a következők.

Használjon legalább SPF15 (az UVA-és UVB-sugarak ellen védő) fényvédőt naponta és egész évben minden kitett bőrön. Kap rendszeres szűrések bőrrák a bőrgyógyász. Viseljen kalapot, hosszú ujjú, és más takaró, ha a napon kívül. Árnyék keresése 10 és 4 óra között. Kerülje a cserzést, mind a természetes, mind a beltérben. Vizsgálja meg a bőrt alaposan anyajegyek, növedékek, vagy változások havonta. Ha észrevesz valamit érintő a bőrön, vagy felismeri a változás a szín vagy textúra, hogy egy találkozót a bőrgyógyász azonnal.

Megtalálni a Charlotte NC bőrgyógyász. Függetlenül attól, hogy van egy vagy több kockázati tényezők a fejlődő bőrrák, akkor is szeretné, hogy egy bőrgyógyász rendszeresen, hogy a szűrések. Bízz a gondozás a bőr a tehetséges kezében egy szakértő, mint a csapat bőrgyógyászat szakemberek Charlotte. Dr. Deborah Nixon és csapata talán tökéletes választás a rendszeres ellenőrzéseikre és átvizsgálásaikra. Dr. Nixon és munkatársai a bőrgyógyászat minden területén tapasztaltak, beleértve a kozmetikai, orvosi és sebészi bőrgyógyászatot is. Bőrrák gyakori, de ez is könnyen kezelhető, ha fogott Korán. Lépjen kapcsolatba a csapattal a bőrgyógyászat szakemberek Charlotte ma ütemezni egy találkozót a bőrrák szűrés.