A vegetáriánus emberek

0
1173

Egyre többen választják a vegetáriánust. Ez annak köszönhető, hogy a sok előnye is nyerhet fogyasztása vegetáriánus étrend. Néhány híres személyiség, akik vegetáriánusok voltak: Sir Paul McCartney, Ozzy Osborne, Brad Pitt, Sinead O ‘ Connor, Henry Ford, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Emerson, Buddha, Thoreau, Plato, Szókratész, Püthagorasz, Origen, Diogenész, Cicero, Sir Isaac Newton, Herodotus, Porphyry, Voltaire, Shelley, Plutarch, H. G. Wells és Ovid. Először is, mit jelent valójában a vegetáriánus szó? A vegetáriánusok olyan emberek, akik általában tartózkodnak bármilyen jellegű hús fogyasztásától, de csak zöldségeket, diókat, gabonákat és gyümölcsöket fogyasztanak.

Ez természetesen csak általános meghatározás, mivel vannak kivételek. A vegetarianizmus gyakorlatában a csoportokat tovább lehet sorolni a következő példákba vegánok  semmilyen formában nem fogyasztanak húst, illetve tartózkodnak az állati termékek, például tej, sajt vagy tojás fogyasztásától.Lacto vegetáriánusok: nem fogyasztanak húst,hanem állati termékeket, például tejet vagy sajtot fogyasztanak.

A vegetáriánusokat titkosították.

Ovo-lacto vegetáriánusok: nem fogyasztanak húst, hanem állati termékeket, például tejet vagy sajtot fogyasztanak, beleértve a tojást is. Pesco vegetáriánusok: azok, akik nem fogyasztanak más húst, kivéve a halat. Az elmúlt években sok fajta vegetáriánust soroltak be. Ide tartoznak azok a gyümölcsevők is, akik kizárólag gyümölcsökből, diófélékből, magokból és más növényi anyagokból álló étrendet fogyasztanak, amelyeket a tényleges növény elpusztítása nélkül lehet összegyűjteni (pl. alma lehet szedni anélkül, hogy megöli a növény,de a sárgarépa nem). A Hindu kultúrán belül néhányan úgy döntöttek, hogy tartózkodnak a hagymát és fokhagymát tartalmazó ételek fogyasztásától finom tulajdonságaik érdekében.

Például a gomba úgy gondolták, hogy vegye fel a minősége a tudatlanság, míg a fokhagyma, hagyma veszi a minőség a rajas (szenvedély). Jain vegetarianism is megy olyan mértékben, hogy nem eszik semmit, hogy már nőtt a föld alatt, mint a sárgarépa, burgonya fokhagyma, hagyma, stb. Egészen a mai napig végtelen viták szerte a világon, hogy mi minősül “igazi vegetarianizmus”. Személy szerint azt mondanám, hogy ez preferencia kérdése. Ha valaki úgy dönt, hogy vegetáriánus, az a saját döntése. Ezért azt úgy kell gyakorolniuk, ahogy a szívük rezonál, és nem szabad, hogy mások ítélkezzenek.

Az elmúlt években növekedett az is, hogy az emberek csak organikusan termesztett nyers zöldségeket fogyasztanak. Úgy vélik, hogy a főzés csökkenti az alapvető tápanyagokat és enzimeket, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre. E cikk célja, hogy bemutassa a különböző okokat, hogy az egyik előnye, hogy vegetáriánus. Egészségügy.Az egyik fő oka annak, hogy az emberek miért folyamodnak vegetarianizmus miatt egészségügyi okok miatt. Az orvosi bizottság felelős Medicine (PCRM), tagjai az American Medical Association (AMA), kijelentette, hogy a vegetáriánus étrend segít megelőzni a szívbetegségek, cukorbetegség, epekő, vesekő, asztma, osteoporosis, valamint csökkenti a vérnyomást.

A legnagyobb epidemiológiai tanulmány valaha végzett (a China-Oxford-Cornell tanulmány) felfedezte, hogy azok, akik eszik húst jellemző az amerikaiak 17-szer több esélye a halál egy szívbetegség, és a nők, 5-ször több, hogy szenvednek a mellrák, mint azok, akik 5% vagy kevesebb a fehérje fogyasztása hús. A húsevők a vegetáriánusokhoz képest valószínűbb, hogy rákban szenvednek. A PRCM szerint számos epidemiológiai és klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a vegetáriánusok majdnem 50% – kal kisebb valószínűséggel halnak meg rákban, mint a nem vegetáriánusok. Például a húsevő petefészekrák kialakulásának kockázata 3,6-szor nagyobb a vegetáriánusokhoz képest.

Vegetáriánus étrend olyan hatékony, mint a sztatin gyógyszerek

Szívbetegségek. A halál gyakori oka a legtöbb országban a szívroham. Az Egyesült Államokban 45 másodpercenként 1 ember hal meg szívrohamban. A húsban talált Cholestrol a fő oka a szívproblémáknak és stroke-oknak. Szerint Dr. W. A. Thomas a Journal of the American Medical Association(6/3/61), “a vegetáriánus étrend azt mondják, hogy megakadályozzák 90% – a thromboemboliás betegség, 97% – a koszorúér elzáródások. Az átlagos koleszterinfogyasztás egy húsközpontú étrend 210mg naponta. Egy tanulmány számolt be a Journal of the American Medical Association demonstrálta a hatékonyságát egy vegetáriánus étrend csökkenti a vér koleszterin. Ha egy évig vegetáriánus étrenden marad, 24,3% – kal csökkenti a koleszterinszintjét.

Az eredmények azt is sugallják, hogy a vegetáriánus étrend ugyanolyan hatékony, mint a sztatin gyógyszerek (gyógyszerek, hogy csökkentsék a koleszterin a szervezetben) csökkenti a vér koleszterin. Fontos  hogy a tatin gyógyszerek eladása felelős a nagy gyógyszeripari vállalatok jelentős nyereségéért! Miért fizetnél többet, hogy drogot vegyél, ha zöldséget is vehetsz helyette?! Elkábított Állatállomány antibiotikumok is táplálni az állatállomány, hogy ellenőrizzék a különböző betegségek. Az antibiotikumok és mikroorganizmusok megmaradnak a húsban, és megeszik őket az emberek.

Ez a rezisztens baktériumtörzsek növekedéséhez vezetett, amelyek veszélyt jelentenek az egészségre. Néhány ember már találják magukat ellenálló bizonyos típusú antibiotikumok. Ezért előfordulhat, hogy a szervezetük nem reagál egy bizonyos antibiotikumra, amellyel szemben súlyos betegség esetén már rezisztensek. Környezetvédelem. Azt is javasolták, hogy a húsfogyasztás csökkentése vagy megszüntetése megoldhatja a világ számos súlyos környezeti problémáját, például a globális felmelegedést, az esőerdők elvesztését és a fajok kihalását.

Globális Felmelegedés. A globális felmelegedést a fosszilis tüzelőanyagok (olaj és földgáz) elégetéséből származó szén-dioxid-gáz okozza. A hús étrend igényel 3-szor több fosszilis üzemanyag éget, mint a vegetáriánus étrend. Azzal, hogy vegetáriánus lesz, a globális felmelegedés, ami a Föld hőmérsékletének emelkedését okozza, jelentősen meg lehet állítani. A természetes erdők elpusztításának elsődleges oka a húsevés. 260 millió hektár az Egyesült Állami erdőterület tisztázódott szántóföldi támogatása hús-központú diéta (55-négyzet-méter trópusi esőerdő fogyasztott, hogy készítsen minden negyed-fél kiló marhahús).

A vegetáriánus az állatok könyörülete az életükért.

A trópusi esőerdők elvesztése miatt évente 1000 faj pusztul el, és az arány évente növekszik. Az Egyesült Nemzet Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Szervezete megállapította,állattenyésztési ágazat több üvegházhatást okozó gázkibocsátást termel a szén – dioxid – egyenértékben mérve-18 százalékkal -, mint a szállítás”. Egyre vegetáriánus csökken az összeg a szén lábnyomok sokkal nagyobb, mint nem használ autók vagy műanyag zacskók. Valójában, egyes szakértők azt állítják, hogy ez az első út, amellyel az emberek csökkenthetik a legtöbb mennyiségű szén lábnyomok. A természeti erőforrások kimerülése. A húsevés kétségtelenül a világ természeti erőforrásainak gyors kimerüléséhez vezetett.

Az állatok húsáért történő tenyésztése nagyon nem hatékony módja az élelmiszer termelésének, például. Font fontért. Sokkal több erőforrást fordítanak hús előállítására, mint gabona, gyümölcs és zöldség előállítására. Tudtad, hogy az USA-ban minden célra felhasznált víz több mint a felét állattenyésztésre használják?! Forrásaink szerint 100.000.000 gallon vizet használnak naponta csak egy növény, amely csirkéket dolgoz fel. Ennyi víz elég egy 25.000 fős közösségnek. Azt is érdemes megjegyezni, hogy az átlagos tehén előállításához felhasznált víz mennyisége elegendő egy romboló lebegtetéséhez! Másrészt.

25 gallon víz szükséges, hogy készítsen egy font búzát, szemben 5000 gallon víz szükséges, hogy készítsen egy font Kaliforniai marhahús! A húsevés hozzájárul az olajtartalékok gyors kiürüléséhez is. A kutatási források szerint közel 78 kalória fosszilis tüzelőanyagot (olajat, földgázt stb.) vesz igénybe.) energia előállítására minden 1 calory marhahús fehérje, míg csak 2 kalória fosszilis üzemanyag energiára van szükség ahhoz, hogy 1 calory szójabab. Ha a világ teljesen feladná a húsevést, az olajtartalék hosszabb ideig tartana, hogy utat találjon az energiaforrások gyakorlati alternatívájának további fejlesztéséhez.

A fő ok, amiért a legtöbb ember válik vegetáriánus, az az együttérzés az állatok életét. Sokan nem tudnak élni az élvezetét eszik a húst az állatok, akik elszenvedték a kegyetlen halál csak azért, hogy az ember. Évente több mint 7 milliárd állat hal meg emberi fogyasztásra. Csak az Egyesült Államokban óránként 660.000 állatot ölnek meg húsért, csak hogy a húsevők étvágyát táplálják. A vágóhidakon szerzett tapasztalatok sok embert vegetáriánussá tettek. A vágóhidak gyakran rosszul bánnak az állatokkal, hogy hatalmas profitot arassanak. Például a borjúhúsokat szándékosan olyan vérszegénységben tartják, hogy kielégítsék a fogyasztók fehér hús iránti étvágyát. Ennek köszönhetően néhányan meghalnak, amikor kiveszik a ládáikból.